ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

12 Ιουνίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει απαγόρευση εισόδου σε μη εμβολιασμένους: Τι λέει η ΕΕ – Τα «κενά» που εξετάζει το Μαξίμου

1 min read

Συνεχίζεται η συζήτηση περί «προνομίων» και απαγορεύσεων μετά και από όσα είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χθες από το βήμα της Βουλής. 

Ήδη αρκετά κυβερνητικά στελέχη έχουν μιλήσει για τα ποια θα είναι τα «προνόμια» των εμβολιασμένων και στο που θα απαγορεύεται η είσοδος των μη εμβολιασμένων.

Όμως όπως έχουμε αναφέρει στο pronews.gr κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με το ψήφισμα της ΕΕ. https://static.btloader.com/safeFrame.html?upapi=trueAD

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης με το ψήφισμά 2361/2021, πέραν των άλλων οδηγιών που δίνει σχετικά με τα εμβόλια και τους εμβολιασμούς, ζητά, στην προσωρινή μορφή της απόφασης από τα Ευρωπαϊκά Κράτη:

7.3.1. – να διασφαλίσουν πως οι πολίτες ενημερώνονται ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν πρέπει να υποστεί πίεση με πολιτικά, κοινωνικά ή άλλα μέσα, προκειμένου να εμβολιαστεί, εάν δεν το επιθυμεί.
7.3.2. – να διασφαλίσουν ότι κανείς δεν θα υποστεί διακρίσεις επειδή δεν έχει εμβολιαστεί, λόγω πιθανών κινδύνων για την υγεία του ή διότι δεν θέλει να εμβολιαστεί.

Δημοσίευση στα Social Media