«Βόμβες» Νικολόπουλου για αθέτηση συμφωνιών από την Siemens

Newskamatero

«Βόμβες» Νικολόπουλου για αθέτηση συμφωνιών από την Siemens

Στοιχεία προς δικαστική διερεύνηση και αξιοποίηση κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος στην Α’ Πταισματοδίκη Πατρών Όλγα Γεωργαλή για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της χώρας μας με τη γερμανική εταιρεία Siemens.

Όπως είπε ο κ. Νικολόπουλος «είναι γνωστό, ότι η Siemens έχοντας ζημιώσει το Ελληνικό Δημόσιο δύο δισ. ευρώ, στις 2 Μαρτίου 2012 υπέγραψε έναν Εξωδικαστικό Συμβιβασμό και μεταξύ των άλλων δεσμεύτηκε πως θα διατηρήσει τους 600 εργαζομένους της καθ΄ όλη τη διάρκεια της πενταετούς ισχύος αυτού του Συμβιβασμού και θα προχωρήσει σε διάφορες επενδύσεις στη χώρα μας, που συνεπάγονταν 700 νέες θέσεις εργασίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα η Siemens δεν κράτησε το λόγο της.

Από τα έγγραφα συνάγεται ότι η Siemens ουσιαστικά εξαπάτησε το Ελληνικό Δημόσιο, δίνοντας ψευδή στοιχεία για το ανθρώπινο δυναμικό της. Ειδικότερα, προχώρησε σε εκατοντάδες απολύσεις, ενώ δεν έκανε επενδύσεις και ως εκ τούτου δεν προέκυψαν νέες θέσεις εργασίας».

Μετά την κατάθεσή του, ο ανεξάρτητος βουλευτής παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία μεταξύ άλλων επισήμανε ότι στους όρους που περιείχε ο εξωδικαστικό συμβιβασμό στον οποίο προχώρησε το 2012 η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου με την Siemens ήταν «επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ που ουδέποτε εφαρμόστηκε», νέο εργοστάσιο παραγωγής που «δεν δημιουργήθηκε στην 5ετή διάρκεια του εξωδικαστικού συμβιβασμού και δεν απασχολήθηκαν 700 εργαζόμενοι», ενώ το εργοστάσιο παραγωγής λευκών συσκευών της BSH (πρώην Πίτσος) «κλείνει εντός του 2018»

Αναφέρθηκε επίσης στην κατάθεση, στο Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που εκδικάζει το σκάνδαλο της Siemens, της ιδιαιτέρας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Κ. Τσακάλου, η οποία αναφέρθηκε σε χρηματισμό πολιτικών προσώπων.

Τέλος, ο ανεξάρτητος βουλευτής αποκάλυψε ότι πρότεινε στην ανακρίτρια να κληθούν για κατάθεση οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Ζανιάς, Φίλιππος Σαχινίδης, Γιάννης Στουρνάρας και Ευκλείδης Τσακαλώτος, αλλά και πολιτικοί γόνοι των οικογενειών που αναφέρει στην κατάθεση της η Κ. Τσακάλου.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Από φέτος μεταβατικά το απολυτήριο λυκείου με εξετάσεις σε τέσσερα μαθήματα

Την πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για τη μεταβατική περίοδο μέχρι την εφαρμογή του νέου τρόπου απόκτησης απολυτηρίου και εισαγωγής στην τριτοβάθμιας, που είναι στα χέρια του υπουργείου Παιδείας και που προβλέπει την εξέταση τεσσάρων μαθημάτων ενδοσχολικά, σχολίασε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΙΕΠ, Γεράσιμος Κουζέλης «Πρόκειται για μία […]