ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Βρωμιές» Διεθνούς Αμνηστίας κατά Ελλάδας: «Να ακυρωθεί η πώληση στην Σ.Αραβία» – Για τα 7 δισ. όπλα των ΗΠΑ, μιλιά…

1 min read

«Βρωμιές» Διεθνούς Αμνηστίας κατά Ελλάδας: «Να ακυρωθεί η πώληση στην Σ.Αραβία» - Για τα 7 δισ. όπλα των ΗΠΑ, μιλιά...

Με μια πρωτοφανή ενέργεια η γνωστή ΜΚΟ “Διεθνής Αμνηστία”, ζητάει από την Ελλάδα να ακυρώσει το συμβόλαιο πώλησης των μεταχειρισμένων πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία, αξίας 66 εκατ. δολ. γιατί εκφράζοντας “σοβαρές ανησυχίες”, για τον πραγματικό κίνδυνο να χρησιμοποιηθούν στη σύγκρουση στην Υεμένη, γεγονός που απαγορεύεται από τη Συνθήκη για το Εμπόριο Όπλων.

Η Διεθνής Αμνηστία δεν είπε τίποτε φυσικά για τα 7 δισ. δολ. πυρομαχικών που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αγοράζει από τις ΗΠΑ η Σαουδική Αραβία.

Δεν ζήτησε από τις ΗΠΑ να ακυρώσουν την πώληση, ούτε ζήτησε από την Βρετανία ή την Γαλλία να ακυρώσεις συνολικές παραγγελίες 27 δισ. ευρώ στην Σαουδική Αραβία. 

Μόνο τα μεταχειρισμένα πυρομαχικά της Ελλάδας, που κοστίζουν πενταροδεκάρες, “σκοτώνουν”, φαίνεται…
Σε ανακοίνωσή της, η Διεθνής Αμνηστία καλεί την Ελλάδα “να ανακαλέσει άμεσα την πώληση και μεταβίβαση πολεμικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία  και να αρνηθεί να εγκρίνει τη μεταφορά, προς τα μέρη της σύγκρουσης στην Υεμένη, κάθε είδους συμβατικών όπλων, πυρομαχικά και εξαρτήματα πολεμικού εξοπλισμού”.

Η οργάνωση υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα έχει επικυρώσει τη Συνθήκη για το Εμπόριο Όπλων, με την οποία δεσμεύτηκε ότι δεν θα προβαίνει σε πώληση όπλων, όταν υπάρχει πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν για παραβιάσεις της διεθνούς νομοθεσίας. Την ίδια σύ,βαση την έχουν υπογράψει πολες οι χώρες της ΕΕ, που έχουν πουλήσει πάνω από 50 δισ. ευρώ τα τελευταία χρόνια στην Σαουδική Αραβία!

Αραγε ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετεί η Διεθνής Αμνηστία κατά της Ελλάδας; Ποιος έχασε το συμβόλαιο για να αγοραστούν τα ελληνικά πυρομαχικά (εκτός κι αν κάποιος πιστεύει ότι η Σαουδική Αραβία δεν μπορούσε να αγοράσει από πουθενά τα πιο κοινά πυρομαχικά των 105 χλστ. για το πυροβολικό της Εθνοφρουράς της ή τις βόμβες Μκ 82 και Mk 83). 

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κατά την διάρκεια της πρωτολογίας του εμφάνισε φωτογραφία εκδήλωσης που δείχνει μεταξύ άλλων τους Αδ. Γεωργιάδη με τον εκπρόσωπο γερμανικών πολεμικών βιομηχανιών Γιώργο Πατεράκη, πρώην εκπρόσωπο της EADS και του Eurofighter στην Ελλάδα και την Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ για να υπαινιχθεί πως πίσω από τις καταγγελίες βρίσκεται ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας. ​

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση