ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Απρ 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Βράζουν» οι φαρμακοποιοί για τις απαιτήσεις των δανειστών

1 min read

«Βράζουν» οι φαρμακοποιοί για τις απαιτήσεις των δανειστών

«Βράζουν» οι φαρμακοποιοί για τις απαιτήσεις των δανειστών. Ανοίγει πάλι το ιδιοκτησιακό καθεστώς και το ωράριο

Στην γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο θα συζητηθούν τα κρίσιμα θέματα που σύμφωνα με πληροφορίες φέρονται να έχουν ζητήσει οι δανειστές, με την κυβέρνηση να έχει συμφωνήσει.

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων φαίνεται να μπήκε εκ νέου στο τραπέζι, μετά την υπουργική απόφαση που είχε εκδοθεί και η οποία καταργήθηκε με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Οι δανειστές επιμένουν επί της ουσίας να «ανοίξει» το επάγγελμα του φαρμακοποιού και να μπορούν ιδιώτες να ανοίγουν φαρμακεία.

Η υπουργική απόφαση του Μαίου του 2016 την οποία υπέγραφαν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Τουρισμού Γ. Σταθάκης και Υγείας Ανδ. Ξανθός προέβλεπε ότι είναι δυνατή η ίδρυση φαρμακείων από μη αδειούχους φαρμακοποιούς, υποχρεωτικά υπό εταιρική μορφή (Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης), αρκεί ένα μέλος να είναι φαρμακοποιός και να έχει μετοχικό μερίδιο 20%.

Η υπουργική απόφαση δεν ίσχυσε ποτέ διότι έγινε δεκτή από το ΣτΕ η προσφυγή του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Όμως, η απόφαση δεν έμπαινε στη ουσία των ρυθμίσεων αλλά στάθηκε στο γεγονός ότι μία τέτοια διάταξη δεν μπορεί να εφαρμοστεί με υπουργική απόφαση αλλά με προεδρικό διάταγμα μετά από νόμο.

Ετσι, το θέμα επανέρχεται με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε σχετική νομοθέτηση. Παράλληλα, οι δανειστές φέρονται να έχουν ζητήσει να διευθετηθούν εκ νέου θέματα ωραρίου, αφού σήμερα το μεικτό καθεστώς με τα «διευρυμένα» φαρμακεία και εκείνα που επέλεξαν να λειτουργούν με το παλιό καθεστώς δεν αποδίδει καθώς μειώθηκαν δραματικά τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία. Αρκετοί φαρμακευτικοί σύλλογοι φέρονται αποφασισμένοι να προτείνουν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και όλα θα συζητηθούν στην γενική συνέλευση.

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση