ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βουλή LIVE: Ξεκίνησε η συζήτηση για το deal με την Σαουδική Αραβία

1 min read

Σε γενικευμένη σύρραξη με τη Νέα Δημοκρατία αναμένεται να εξελιχθεί η σημερινή συζήτηση στη Βουλή για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εξαπολύσει επίθεση κατά της αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος κάλεσε τα ΜΜΕ να μεταδώσουν τη συζήτηση. Όπως αναφέρει στο λογαριασμό του στο twitter έτσι θα μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια.

Το tweet του Πάνου Καμμένου

«Θερμά παρακαλώ όλα τα ελεύθερα μέσα και ιστολόγια να μεταδώσουν την συζήτηση στη Βουλή για την πώληση πυρομαχικών στην ΣΑ να μάθει ο Ελληνικός Λαός την ΑΛΗΘΕΙΑ. Ο πολιτικός βραχίονας της συμμορίας θα καταρρεύσει με συγκλονιστικές αποδείξεις».

Ο Τσίπρας έτοιμος να ακυρώσει το deal Καμμένου με την Σαουδική Αραβία

Εισηγήσεις ώστε να ανακοινώσει την οριστική ματαίωση της αγοραπωλησίας στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, όπως ζήτησαν στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, δέχεται ο πρωθυπουργός εν όψει της σημερινής συζήτησης στη Βουλή.

Αν ο κ. Τσίπρας τις υιοθετήσει και προκειμένου να αντιπαρέλθει τα περί άτακτης υποχώρησης, θα αποδώσει την εξέλιξη της οριστικής ματαίωσης στη βούληση της Σαουδικής Αραβίας να μην ολοκληρωθεί η συμφωνία και όχι στην ύπαρξη σκοτεινών σημείων και πτυχών σκανδάλου στην υπόθεση. Ο κ. Τσίπρας θα υποστηρίξει παράλληλα ότι όλες οι αιτιάσεις από την πλευρά της αξιωματικής και ελάσσονος αντιπολίτευσης περί σκανδάλου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και θα καλύψει πλήρως τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο έναντι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και του συνόλου της εθνικής αντιπροσωπίας.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα και να ξεφύγει από την πίεση που ασκεί η αντιπολίτευση, χωρίς να μπει στην ουσία της υπόθεσης, για το ρόλο του Παπαδόπουλου ως μεσάζοντα, για το αν ο ίδιος γνώριζε ή δεν γνώριζε τις κινήσεις Καμμένου, για το τι θα γίνονταν τα 200.000 βλήματα που δεν προορίζονταν για τη Σαουδική Αραβία, για τα 66 εκατ. ευρώ που χάνονται για το Ελληνικό Δημόσιο εφόσον ακυρωθεί οριστικά η συμφωνία, για τις έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τη βοήθεια στη Σαουδική Αραβία ή τις κυνικές ως αφελείς αναφορές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη, που για να απαντήσει στην εσωκομματική αντιπολίτευση έφτασε να αναρωτηθεί αν με το να μην πουλήσει η Ελλάδα όπλα στη Σαουδική Αραβία θα σταματήσει ο πόλεμος στην περιοχή…

Ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει με αναφορές σε παλαιότερες υποθέσεις αγοραπωλησίας όπλων που βάρυναν με κατηγορίες για σκάνδαλα προηγούμενες κυβερνήσεις να θολώσει τα νερά και θα ισχυριστεί ότι η αντιπολίτευση, σε συνδυασμό με μερίδα των ΜΜΕ, αναδεικνύει υποθέσεις όπως η πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία για να πλήξει την κυβέρνηση και τις θετικές -όπως θα υποστηρίξει- εξελίξεις στην οικονομία. Στο ίδιο πλαίσιο, συνεχίζουν να κυκλοφορούν στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία φήμες για αποκαλύψεις που θα βαρύνουν την αντιπολίτευση και «κρυφούς άσους Τσίπρα» εν όψει της σημερινής συζήτησης, χωρίς κάτι πιο συγκεκριμένο.

Στο Μαξίμου εκλαμβάνουν τις επιθέσεις στελεχών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του υπουργού Εθνικής Αμυνας και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. ως επιθέσεις εναντίον του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας ωστόσο δεν θα σηκώσει σήμερα το γάντι που του πέταξαν οι εκπρόσωποι της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, θέλοντας να εμφανίσει τη συγκυβέρνηση συμπαγή και αρραγή.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει να περάσει στο πεδίο της αξιολόγησης που ξεκινά αυτήν την εβδομάδα, διατυπώνοντας για άλλη μία φορά τη βεβαιότητα ότι θα ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους, παρά τις πληροφορίες ότι λιγότερο από το 1/3 των δράσεων έχει υλοποιηθεί.

Ταυτόχρονα, θα επαναλάβει τα περί εξόδου από το Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018, ενίσχυσης της διεθνούς θέσης της χώρας και περί στόχου οριστικής εξόδου από την επιτήρηση, όταν είναι γνωστή η συμφωνία του περασμένου Μαΐου, όπου η κυβέρνηση δεσμεύθηκε για νέα μέτρα 2018 και την τριετία 2019-2021, και θα υποσχεθεί -όπως έκανε χθες ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος σε συνέντευξή του- ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη κ.λπ.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση