ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

21 Απρ 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αφγανοί οι δολοφόνοι του Χαμπίμπι στην Λέσβο

1 min read

Εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία η υπόθεση της άγριας ανθρωποκτονίας του 28χρονου Αφγανού μετανάστη αργά το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στο χωριό Πάμφυλα της Λέσβου.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τέσσερις Αφγανοί μετανάστες ηλικίας από 18 έως 29 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι δυο ομοεθνείς του. Όλοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Όπως έγινε γνωστό, οι έξι δράστες μπήκαν αργά το απόγευμα της Κυριακής στο σπίτι του θύματος, του επιτέθηκαν και τον τραυμάτισαν θανάσιμα.

Επίσης, τραυμάτισαν άλλους δύο συγγενείς του θύματος που βρισκόταν στο σπίτι την ώρα της επίθεσης. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία αφορμή της σφαγής ήταν οι οικονομικές διαφορές που είχαν οι Αφγανοί δράστες με το θύμα, γνωστό με το όνομα «Χαμπίμπι».

Επρόκειτο για έναν νόμιμα ευρισκόμενο στην Ελλάδα μετανάστη, ο οποίος είχε εγκατασταθεί στα Πάμφυλα που απέχουν τέσσερα μόλις χιλιόμετρα από το γνωστό καταυλισμό της Μόριας. Και από εκεί μάζευε ομοεθνείς του τους οποίους στέγαζε σε σπίτια που νοίκιαζε στο χωριό.

Στη συνέχεια δε, «νοίκιαζε» αυτούς τους εργάτες σε Έλληνες για δουλειές στα κτήματα τους. Οι πληροφορίες λένε ότι τουλάχιστον 30 Αφγανοί μετανάστες, νόμιμα και παράνομα ευρισκόμενοι στην Ελλάδα έμεναν σε σπίτια στα Πάμφυλα ακόμα και σε κτίσμα στον περίβολο της Εκκλησίας του χωριού, κτίσμα που μάλιστα ανήκει στην Εκκλησία.

Μαρτυρίες κατοίκων του χωριού λένε ότι οι μετανάστες «νοικιάζονταν» έναντι 25 ευρώ τη μέρα για τη συλλογή του ελαιοκάρπου. Από αυτά τα χρήματα τα 10 πήγαιναν στο μετανάστη και τα υπόλοιπα 15 κρατούσε ο «Χαμπίμπι» ως προμήθεια για τη διαμεσολάβησή του και για τα έξοδα σίτισης και στέγασης.

«Όλη μέρα ήταν στα καφενεία με δυο – τρία κινητά τηλέφωνα και καλούσε κόσμο για δουλειά. Αυτός δε δούλεψε ποτέ. Αυτή ήταν η δουλειά του», λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ κάτοικος των Παμφύλων που τον γνώριζε.

Ας σημειωθεί ότι ο «Χαμπίμπι» είχε αποφυλακισθεί πριν λίγους μήνες, αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης καταδικασμένος για παράνομη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων το καλοκαίρι του 2015 από τη βόρεια Λέσβο στη Μυτιλήνη, έναντι αμοιβής.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση