Πα. Νοέ 27th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αυτά είναι τα όπλα που θα πουλούσε η Ελλάδα και θα εισέπραττε ένα δισ. Ευρώ

1 min read

Τεράστια είναι η ζημιά για το ελληνικό δημόσιο που υπολογίζεται ότι προκάλεσε o θόρυβος (άνευ αποδείξεων και ουσίας, είναι γεγονός) από την «καταγγελία» ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για την πώληση των παλαιών πυρομαχικών των ΕΔ των βλημάτων πυροβολικού των 105 χλστ. και των αεροπορικών βομβών Μκ82 και Μκ83 στην Σαουδική Αραβία.

Εκτός από τα 68 εκατομμύρια ευρώ (66 εκατομμύρια από την υπό εξαιρετικούς όρους, πώληση που ακυρώθηκε και 2 εκατομμύρια ευρώ για την καταστροφή τους η οποία θα πληρωθεί αναγκαστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό το επόμενο εξάμηνο που λήγουν τα πυρομαχικά, ειδικά οι αεροπορικές βόμβες), η ζημιά υπολογίζεται ότι θα προσεγγίσει το 1 δισ. ευρώ, αφού η διαδικασία εκποίησης παλαιού υλικού ήταν σε πλήρη εξέλιξη και πολλοί εκπρόσωποι διαφόρων χωρών στιλ «Παπαδόπουλου» είχαν ξεκινήσει προκαταρτικές συζητήσεις με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Ολοι αυτοί εξαφανίστηκαν εν μία νυκτί με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση παύσης του ενδιαφέροντος από μεσανατολική χώρα για τα 405 άρματα μάχης Μ48 και Μ60 που εκποιεί ο Ελληνικός Στρατός, που υπολογιζόταν όταν θα εισέρρεαν στα κρατικά ταμεία μαζί με τα πυρομαχικά τους, άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ!

Το pronews.gr παρουσιάζει σήμερα κατ’αποκλειστικότητα το έγγραφο της Διεύθυνσης Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού του Γενικού Επιτελείου Στρατού με ημερομηνία 8 Ιουλίου 2016 του υπό πώληση πολεμικού υλικού, η αξία του οποίου σε τρέχουσες τιμές των αντίστοιχων μεταχειρισμένων υλικών παγκοσμίως, ξεπερνά τα 700 εκατ. ευρώ και σε αυτό θα πρέπει να προστεθούν και τα αποθέματα αεροπορικών βομβών και άλλων υλικών της Πολεμικής Αεροπορίας, που συνολικά προσεγγίζουν το 1 δισ.ευρώ!

Να σημειωθεί ότι η καταστροφή τους θα κοστίσει ένα ποσό στην καλύτερη περίπτωση άνω των 30 εκατ. ευρώ.

Το προς εκποίηση υλικό μπορεί να εξοπλίσει, τουλάχιστον σε ότι αφορά το βαρύ του υλικό, έναν Στρατό του μεγέθους του ρουμανικού ή του σερβικού!

Ξεχωρίζει η εκποίηση των 405 αρμάτων μάχης Μ48 και Μ60: (11 Μ48Α3 με πυροβόλο των 90 χλστ., 114 Μ48Α5 με πυροβόλο των 105 χλστ., 87 Μ60Α1 με πυροβόλο των 105 χλστ και 193 Μ60Α3 επίσης με πυροβόλο των 105 χλστ).

Πρόκειται για απόλυτα αξιόμαχα όπλα για τα οποία είχε ενδιαφερθεί μεσανατολικό κράτος για να εξοπλίσει την Εθνοφρουρά του και οι σύνδεσμοί του… εξαφανίστηκαν όταν ξεκίνησε ο θόρυβος.

Από την λίστα, τα μοναδικά που εν τέλει εκποιήθηκαν ήταν τα ΤΟΜΑ BMP-1, τα οποία δόθηκαν στην Αίγυπτο ως αντάλλαγμα για την μετασκευή τους στην ΕΛΒΟ.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν ολόκληρες πυροβολαρχίες με ρυμουλκούμενα πυροβόλα των 105 και 155 χλστ., χιλιάδες φορητά όπλα από 38άρια περίστροφα, μέχρι FN και ΑΚ-47, 340 όλμοι των 81 χλστ. 205 πολυβόλα FN MAG, τα περίφημα 300.00 βλήματα πυροβολικού των 105 χλστ., εκατομμύρια πυρομαχικά κλπ.!

Πρόκειται για ένα project που για πρώτη φορά προχωρούσε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, αφού απουσίαζε η σχετική νομοθεσία για πώληση παλαιού μεταχειρισμένου υλικού, ένα κενό που έπαψε να υπάρχει όταν πριν από 1,5 χρόνο ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος.

Η δημοσιότητα, ο θόρυβος και οι πολιτικές αντιπαραθέσεις, καταστάσεις που προκαλούν αλλεργία στους υποψήφιους αγοραστές, τους… εξαφάνισαν. Και το ερώτημα είναι: Αυτά τα κεφάλαια, τα οποία θα διατίθεντο στο προσωπικό και σε κατεπείγουσες ανάγκες των ΕΔ, που θα βρεθούν;

Πηγή: Pronews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.