ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

14 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αποχώρησαν 100 μέλη από το κόμμα του Μακρόν

1 min read

Αποχώρησαν 100 μέλη από το κόμμα του Μακρόν

Της Μαρίας Δεναξά

Εκατό μέλη του κόμματος La Republique En Marche ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι θα αποχωρήσουν από το κίνημα του Εμανουέλ Μακρόν, καταγγέλλοντας δημοκρατικό έλλειμμα εντός των δομών.

Οι αποχωρήσαντες είναι στην πλειοψηφία τους απλά μέλη, αλλά μεταξύ τους υπάρχουν και εκλεγμένα στελέχη, προεδρεύοντες σε τοπικές επιτροπές, αλλά και σύνδεσμοι από όλη τη Γαλλία.

Τα εκατό αυτά μέλη δημοσίευσαν ένα κείμενο στο οποίο καταγγέλλουν την ύπαρξη δημοκρατικού ελλείμματος εντός της LREM, κυρίως όσον αφορά την εκλογή της νέας αρχής του κόμματος. Ανάμεσα τους και οι εκλεγμένοι Tiphaine Beaulieu και Emmanuel Drouin.

Σε αντίθεση με όσα ισχύουν για τα άλλα κόμματα, τα 380 μέλη της LREM δεν πρόκειται να ψηφίσουν (στο συνέδριο). Για τη νέα αρχή θα ψηφίσει ένα σώμα εκλεγμένων, υπουργών, στελεχών και 200 μελών που έχουν προκύψει από κλήρωση.

Εξάλλου, για τη θέση του Γενικού Εκπροσώπου υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος: ο νυν Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ Christophe Castaner.

Στο κείμενο τους αναφέρουν ότι η LREM «προσβάλλει τις θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας με μία οργανωτική δομή που προσιδιάζει στο παλαιό καθεστώς».

Το κείμενο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι τα μέλη που παραιτούνται «καταγγέλλουν τη λατρεία γύρω από την προσωπικότητα του Emmanuel Macron και αισθάνονται ότι δε μετράει η γνώμη τους». Δικαστικός επιμελητής πρόκειται να καταθέσει τις επιστολές παραίτησής τους την ερχόμενη Παρασκευή.

ΠΗΓΗ  enikos

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση