ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Ο ISIS πουλάει γυναίκες ΣΚΛΑΒΕΣ του ΣΕΞ στην πρωτεύουσα της Τουρκίας…

1 min read

Μπορεί να πιστεύουμε ότι η απομάκρυνση του ISIS από το Ιράκ και τη Συρία θα σήμανε και τον τερματισμό του δουλεμπορίου κατά των γυναικών ως «σκλάβες του σεξ», αλλά μια νέα έκθεση αναφέρει ότι το Ισλαμικό Κράτος απλώς έχει μεταβιβάσει τις δουλειές του στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης μιας αγοράς στην πρωτεύουσα της Τουρκίας Άγκυρα.

Με την απώλεια της εξουσίας του, το Ισλαμικό Κράτος άρχισε να εισάγει το λαθρεμπόριο γυναικών Yazidi μέσα στην Τουρκία.

Ο ISIS αναφέρεται, επίσης, ότι διαπραγματεύεται με τους στενούς συγγενείς αυτών των γυναικών να τους απελευθερώσει μετά από χρόνια αιχμαλωσίας, βασανιστηρίων και σεξουαλικής εκμεταλλεύσεως. Τα λύτρα πιστεύεται ότι ανέρχονται σε χιλιάδες δολάρια, τα οποία για πολλές οικογένειες Yazidi είναι ποσά που απλά δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά.

Φυσικά όταν οι οικογένειες δεν πληρούν τις απαιτήσεις των λύτρων, ο ISIS πωλεί τις γυναίκες στους υψηλότερους πλειοδότες.

Η επιχείρηση σκλαβοπάζαρων του ISIS έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία σε τρεις τουρκικές πόλεις – το Γκαζιαντέπ, την Ουρφά και την Άγκυρα – δήλωσε ο Αλί ελ-Χανσούρι, ο εκστρατευτής για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Γιάζιντι,

Όχι μόνο η ISIS κρατά γυναίκες εναντίον της θέλησής τους «αλλά ο ISIS επίσης δεν απελευθερώνει τα παιδιά των Yazidi που μεταφέρθηκαν στην Τουρκία», δήλωσε ο el-Hansouri.

Οι Amir και Amira, παιδιά ηλικίας 8 και 10 ετών, είναι δύο τέτοιου είδους παιδιά που βρίσκονται σήμερα στο Kirsehir, στην κεντρική Τουρκία. Μια οργάνωση Yazidi κατάφερε να τα εντοπίσει. Τους τελευταίους επτά μήνες η ομάδα έρχεται σε επαφή συνεχώς με την Ιρακινή πρεσβεία στην Άγκυρα για να τους βοηθήσει να επαναπατριστούν, μέχρι στιγμής χωρίς αποτέλεσμα.

Κατά τα χρόνια της τυραννίας, ο ISIS απήγαγε περισσότερους από 5.000 Yazidi, κυρίως γυναίκες και παιδιά από την περιοχή του Σιντζάρ, υποδουλώνοντάς τους και αναγκάζοντάς τους να αλλαξοπιστίσουν στο Ισλάμ. Η άρνηση σήμαινε βασανιστήρια και βιασμούς.

 

Με πληροφορίες από clarionproject.org

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση