Αποκάλυψη: Ζημιές της τάξεως ενός… μικρού σεισμού προκλήθηκαν στην Δ. Αττική

Newskamatero

Καταστροφές της τάξεως ενός μικρού σεισμού σημειώνουν οι επιστήμονες ότι προκάλεσε η φονική πλημμύρα στη Μάνδρα. Επιστημονικές ομάδες από πανεπιστήμια, οργανισμούς και ερευνητικούς φορείς βρέθηκαν στην περιοχή από το πρωί της 15ης Νοεμβρίου, όταν ξεκίνησε η ισχυρή βροχόπτωση, καταγράφοντας όχι μόνο τις ζημιές αλλά και τη ροή των υδάτων που «παρέσυραν» μια ολόκληρη περιοχή στο πέρασμά τους.

Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, η τραγωδία στη Δυτική Αττική οφείλεται στο τρίπτυχο: α) ακραία βροχόπτωση, β) μεγάλη κλίση της υδρολογικής λεκάνης, γ) «αδύναμα» τεχνικά έργα που δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν την ορμή του νερού.

Εντεκα μέρες μετά, ακόμα αναζητούνται τα φυσικά αίτια του μεγέθους της καταστροφής, με τον  καθηγητή Γεωλογίας και Διαχείρισης καταστροφών, Ευθύμιο Λέκκα, να αναφέρει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ότι τέτοιου είδους καταστροφές συναντώνται κάθε 50 χρόνια και πώς εξαρχής δεν αξιολογήθηκε σωστά ο κίνδυνος που ενέχει η περιοχή και τα τεκμήρια ασφάλειας αποδείχθηκαν  μηδαμινά. Μάλιστα, σημειώνει ότι άλλες 280 περιοχές κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν παρόμοια φαινόμενα.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Ογκώδεις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Ρουμανία

Δεκάδες χιλιάδες Ρουμάνοι διαδήλωσαν κατά της κυβέρνησης της χώρας, την οποία πολλοί κατηγορούν ότι θέλει να αποδυναμώσει τη μάχη κατά της διαφθοράς. Πλήθος περίπου 30.000 διαδηλωτών αψήφησε το κρύο και κατέκλυσε τους δρόμους του Βουκουρεστίου, μετέδωσαν ρουμανικά μέσα ενημέρωσης. Την ίδια ώρα σε τουλάχιστον 20.000 ανήλθε ο αριθμός των συμμετεχόντων στις κινητοποιήσεις […]