Κυ. Νοέ 29th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αποδοκιμασία από τα κόμματα των πρώην βουλευτών που διεκδίκησαν αναδρομικές αποδοχές

1 min read

Αποδοκιμασία από τα κόμματα των πρώην βουλευτών που διεκδίκησαν αναδρομικές αποδοχές

Τα πολιτικά κόμματα αποδοκίμασαν τους πρώην βουλευτές που διεκδίκησαν αναδρομικές αποδοχές με δικαστικές προσφυγές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ανήθικη πολιτικά τις προσφυγές και ο Πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, προειδοποίησε με διαγραφή από το κόμμα τους πρώην βουλευτές που δεν αποσύρουν άμεσα τις προσφυγές τους.

Αντίστοιχα, το ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους πρώην βουλευτές να παραιτηθούν από τα ποσά που τους επιδικάσθηκαν, ενώ ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κάλεσε, επίσης, τους 100 πρώην βουλευτές που δικαιώθηκαν δικαστικά για την εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές του Προέδρου του Αρείου Πάγου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τοποθετηθεί έγκαιρα και με σαφήνεια σχετικά με τις προσφυγές πρώην βουλευτών στα δικαστήρια, για την εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου, αναδρομικά από το 2009 και μετά, καταδικάζοντας αυτή την πράξη ως ντροπιαστική σε συνθήκες κρίσης.

Η Κουμουνδούρου χαρακτηρίζει πολιτικά ανήθικη τη συγκεκριμένη κίνηση από την πλευρά των βουλευτών και υπογραμμίζει: «Είχαμε καλέσει, ήδη από το 2011, όλους όσοι προσέφυγαν, να αποσύρουν κάθε διεκδίκηση. Η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να είναι νόμιμη, αλλά δεν είναι καθόλου πολιτικά ηθική».

Η Ν.Δ.

«Βάσει του νόμου 4387/2016, γνωστού και ως νόμου Κατρούγκαλου, που καταψήφισε η Νέα Δημοκρατία, αλλά έγινε νόμος του Κράτους από την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πρώην βουλευτές που έχουν συνταξιοδοτηθεί, νομιμοποιούνται να αξιώσουν αναδρομικά αποζημιώσεις από το Δημόσιο, επικαλούμενοι την “ανάγκη” εξίσωσης των αποδοχών τους με αυτές του Προέδρου του Αρείου Πάγου. Σημερινό δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου” αποκαλύπτει ότι οι πρώτες προσφυγές των πρώην βουλευτών έχουν γίνει ήδη δεκτές.

Υπενθυμίζεται, ότι η Νέα Δημοκρατία είχε αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη το 2008, αρνούμενη να εκδώσει τη σχετική υπουργική απόφαση.

Η Νέα Δημοκρατία ουδέποτε αμφισβητεί τη νομιμότητα. Ωστόσο, οι πρώην βουλευτές της οφείλουν να συναισθανθούν την κραυγαλέα πρόκληση που συνιστά για τους πολίτες μια τέτοια αξίωση, ακόμη και αν αυτή είναι νόμιμη με την κατάπτυστη ρύθμιση Κατρούγκαλου.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί όλους τους πρώην βουλευτές του Κόμματος που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας τις σχετικές αποζημιώσεις, να αποσύρουν άμεσα τις προσφυγές τους. Σε άλλη περίπτωση θα έχουν θέσει εαυτούς εκτός Κόμματος».

ΤΟ ΠΑΣΟΚ

«Είχαμε έγκαιρα ζητήσει να αποσυρθούν οι προσφυγές των πρώην βουλευτών.

Το ζήτημα αυτό στην εποχή της κρίσης, λειτουργεί αρνητικά στην κοινωνία,

Γι’ αυτό καλούμε και πάλι όσους πρώην βουλευτές έχουν προσφύγει, να παραιτηθούν από τα επιδικασθέντα ποσά».

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

«Οι πρώην βουλευτές να μην πάρουν τα αναδρομικά. Υπάρχουν άλλες επείγουσες προτεραιότητες. Η νέα γενιά δεν μπορεί συνεχώς να παραγκωνίζεται», ανέφερε με ανακοίνωσή του στο Twitter o Σταύρος Θεοδωράκης.

Πηγή: enikonomia.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.