ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Απεργούμε για τη φτώχεια και τα Μνημόνια, λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων του Μετρό

1 min read

https://3.bp.blogspot.com/-26n4onZqOUc/WhRa92b7bDI/AAAAAAAAj7o/SnaxUaNNw8Q-rFgi2P0vAwa76BGDPGF0wCLcBGAs/s1600/ImageHandler.jpg

Ακούστε τη συνέντευξη του Σπύρου Ρεβύθη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6

Στη «φτώχεια, τα μνημόνια και όλη αυτή την ανέχεια που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, είτε τώρα είτε παλαιότερα», απέδωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων του Μετρό την ταλαιπωρία που υπέστησαν σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της πρωτεύουσας, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας.

Ο κ. Σπύρος Ρεβύθης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και την εκπομπή «Εντός ΘΕΜΑτος», με τους δημοσιογράφους Γιώργο Λαμπράκο και Παναγιώτη Σουρέλη, υποστήριξε ότι η απεργία των εργαζομένων «είναι για εμάς το τελευταίο όπλο, η τελευταία γραμμή άμυνας για να ακουστεί η φωνή μας ότι διαλύεται το κοινωνικό αγαθό που λέγεται αστικές συγκοινωνίες, μαζί με την υγεία και την παιδεία», λησμονώντας ωστόσο ότι, από την κινητοποίηση αυτή, πολλοί Αθηναίοι δεν μπόρεσαν να πάνε στον προορισμό τους, είτε έφτασαν με μεγάλη καθυστέρηση.

Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στο Μετρό αντιδρούν στην επικείμενη ένταξη των εταιρειών αστικών συγκοινωνιών στην Ελληνική Εταιρεία Δημόσιων Συμμετοχών, θυγατρική του λεγόμενου Υπερταμείου, και την ιδιωτικοποίησή του.
Ο κ. Ρεβύθης υποστήριξε ότι τα υπουργεία χρωστούν 200 εκατ. ευρώ στις αστικές συγκοινωνίες και η κυβέρνηση επιχειρεί να τις βγάλει ελλειμματικές. Όταν όμως ρωτήθηκε, σε περίπτωση που εισπράξουν τα 200 εκατομμύρια και δεν μπει ως ελλειμματικό στο Υπερταμείο, ποια θα είναι η διαφορά, ο πρόεδρος των εργαζομένων του Μετρό απάντησε «καμία»!

πηγη protothema

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση