ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Απίστευτο: «Μονάδα αποκεφαλισμού» κατά του Κιμ Γιονγκ Ουν δημιούργησε η Σεούλ

1 min read

Μονάδα… αποκεφαλισμού κατά του δικτάτορα της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν συνέστησε η Νότια Κορέα. Πρόκειται για μια νέα μονάδα των ειδικών δυνάμεων της Σεούλ που αποσκοπεί στην ανατροπή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας σε περίπτωση σύρραξης των δύο χωρών. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα The Korea Time η λεγόμενη «μονάδα αποκεφαλισμού» απαρτίζεται από περίπου 1.000 στρατιώτες.

Η μονάδα, η οποία έχει βασιστεί στα πρότυπα της Δύναμης Δέλτα, των Πράσινων Μπερέ και της βρετανικής δύναμης SEAL τέθηκε σε επιχειρησιακή λειτουργία την Παρασκευή.

Στόχος της λεγόμενης «μονάδας αποκεφαλισμού» δεν είναι απαραίτητα η δολοφονία του Κιμ με… αποκεφαλισμό ή άλλα μέσα. Στην πραγματικότητα, το επίσημο όνομά της δεν έχει ακόμη αποφασιστεί. Στόχος της δύναμης σε περίπτωση πολέμου είναι να καταδειχθεί η στρατιωτική ετοιμότητα και αποφασιστικότητα του Νότου, με την απομάκρυνση των ανώτατων αξιωματούχων της Βόρειας Κορέας από την εξουσία και την καταστροφή πυρηνικών και πυραυλικών εγκαταστάσεων .

Ο στρατός είχε αρχικά προγραμματίσει να θέσει σε επιχειρησιακή λειτουργία τη μονάδα το 2019, αλλά αποφάσισε να επιταχύνει τη δημιουργία της μετά τις αλλεπάλληλες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας και την κλιμάκωση της έντασης Βορρά – Νότου.

Ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας έκανε λόγο για πρώτη φορά για τη δημιουργία της μονάδας το Σεπτέμβριο, μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ.

Πηγή:ΣΚΑΙ

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.