ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

8 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αλλαγή κριτηρίων για να δοθεί βοήθεια στους πλημμυροπαθείς ζητούν ευρωβουλευτές

1 min read

Αλλαγή κριτηρίων για να δοθεί βοήθεια στους πλημμυροπαθείς ζητούν ευρωβουλευτές

 

Την αναθεώρηση των κανόνων για την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης προκειμένου να μπορεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συμβάλει άμεσα και έμπρακτα στην αντιμετώπιση των καταστροφών που προκάλεσαν οι πλημμύρες στη δυτική Αττική, ζήτησαν Έλληνες και ξένοι ευρωβουλευτές κατά τη διάρκεια σχετικής συζήτησης με τίτλο «Φονικές πλημμύρες στην Αττική και βοήθεια για την αντιμετώπιση των καταστροφών» που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τους εν λόγω κανόνες προκειμένου να λάβει οικονομική βοήθεια μια περιοχή, οι καταστροφές θα πρέπει να ξεπερνούν το 1,5% του ΑΕΠ της περιφέρειας όπου ανήκουν, κάτι που δε συμβαίνει με την περίπτωση της Αττικής.

Στη συζήτηση, την Επιτροπή εκπροσώπησε η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου, η οποία αναφέρθηκε στη συνεργασία που έχει το κέντρο συντονισμού βοήθειας της ΕΕ από την πρώτη στιγμή με τις ελληνικές αρχές. Επίσης, υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεσμεύτηκε κατά τη συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να παράσχει η Επιτροπή βοήθεια «με κάθε δυνατό τρόπο».

Όπως είπε, η Επιτροπή είναι ανοιχτή στην τροποποίηση των προγραμμάτων συνοχής, προκειμένου να ανακατευθυνθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για δημόσιες επενδύσεις και την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας στις πληγείσες περιοχές, ενώ σε ό,τι αφορά το Ταμείο Αλληλεγγύης εφόσον καταθέσουν οι ελληνικές αρχές σχετικό αίτημα, θα πρέπει να τηρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ενεργοποίησή του.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση