Τρ. Φεβ 25th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αλαλούμ για την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2018

1 min read

Απίστευτο αλαλούμ χωρίς λόγο για την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2018.

Υψηλόβαθμοι παράγοντες του Υπ. Οικονομικών, ακόμη και μέλη της ηγεσίας του, τόσο την Τετάρτη, όσο ακόμη και μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης υποστήριζαν ότι πρέπει να πληρωθούν μέχρι και την Παρασκευή, επισημαίνοντας ότι υπάρχει παγίδα, ιδίως για τον χρόνο που θα δοθούν και θα εκτελεστούν τραπεζικές εντολές για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας.

Ωστόσο, όπως διαφαίνεται, τα είχαν μπλέξει με τις υπόλοιπες φορολογικές υποχρεώσεις που, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά κατά περίπτωση, εξοφλούνται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα (πχ. για ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων), κάτι που αναγράφεται και στα ειδοποιητήρια, δηλαδή ότι πρέπει να πληρωθεί πχ. ως τις 29 του μηνός.

Ωστόσο, για τα τέλη κυκλοφορίας, ο νόμος προβλέπει ότι πληρώνονται από την 1η Νοεμβρίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου εκάστου έτους, όπως μάλιστα αναγράφεται και στο ειδοποιητήριο των τελών κυκλοφορίας κάθε οχήματος.

Σύμφωνα με τον νόμο που ισχύει για τα τέλη, σε περίπτωση που η τελευταία ημέρα είναι αργία, όπως συμβαίνει φέτος, αφού η 31η Δεκεμβρίου είναι Κυριακή, η πληρωμή τους μπορεί να γίνει μέχρι και το τέλος της επόμενης εργάσιμης ημέρας.

Η επόμενη εργάσιμη είναι η 2α Ιανουαρίου 2018, όπως εν τω μεταξύ, φρόντισαν να ενημερωθούν οι αρμόδιοι από το οικονομικό επιτελείο και την ΑΑΔΕ.

Άρα οι ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν έχουν πληρώσει ακόμη, μπορούν να καταβάλλουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι και τις 23:59 της Τρίτης, 2 Ιανουαρίου 2018, εκτός και αν δοθεί παράταση, οπότε θα έχουν στην διάθεση τους περισσότερες ημέρες.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.