ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

5 Δεκεμβρίου 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΑΔΕΔΥ: Καταγγελία κατά του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας

1 min read

ΑΔΕΔΥ: Καταγγελία κατά του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας

Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ της  Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και του Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας ο οποίος επέβαλε την πειθαρχική ποινή της γραπτής επίπληξης στην Πρόεδρο και στα 2 μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας. Σύμφωνα με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ η «κατηγορία» που αποδίδεται στους 3 καθηγητές είναι ότι παραβρέθηκαν «χωρίς άδεια» σε σχολεία της περιοχής Μονοδρίου – Κονιστρών, κατά τη διάρκεια επίσκεψης κλιμακίου του ΟΟΣΑ και στελεχών της διοικητικής ιεραρχίας στα παραπάνω σχολεία.

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας παραβρέθηκαν εκεί, με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, για να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην προσπάθεια άμεσης παρέμβασης του ΟΟΣΑ στα σχολεία, προκειμένου να «νομιμοποιηθούν» οι αντιεκπαιδευτικές εκθέσεις και μέτρα που προτείνει και έχει δεσμευτεί το Υπουργείο Παιδείας με το 3ο Μνημόνιο να υλοποιήσει, στο πλαίσιο της αντιδραστικής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισής του.

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας έχουν προβεί σε ενστάσεις, ζητώντας την ανάκληση των πειθαρχικών ποινών ενώ όπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα έκαναν χρήση κανονικών αδειών. Κάθε πειθαρχική ποινή σε βάρος τους ισοδυναμεί με ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί την ανάκληση της πειθαρχικής δίωξης σε βάρος των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας και δηλώνει ότι θα συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στους διωκόμενους συναδέλφους και θα στηρίξει όποιες δράσεις οργανώσει η τοπική ΕΛΜΕ για το ζήτημα αυτό.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. Newskamatero.eu