ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ίμια: Οι Τούρκοι δεν άφησαν το λιμενικό να πάει στην βραχονησίδα!

1 min read

Νέο «επεισόδιο» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας βλέπουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας τα οποία κάνουν λόγο για εμπόδια στον… «δρόμο» πλοίων του ελληνικού Λιμενικού Σώματος προς τα Ίμια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο DHA, γίνεται αναφορά σε εμπόδιο της τουρκικής ακτοφυλακής σε ελληνικά πλοία να προσεγγίσουν τη βραχονησίδα. Των Ιμίων.

Όπως μεταδίδεται, «η τουρκική ακτοφυλακή πρόσεξε την κινητικότητα των ελληνικών πλοίων, όταν ξεκίνησαν από την Κω και την Κάλυμνο, και αμέσως κινητοποιήθηκε και ‘δεν έδωσε άδεια στα σκάφη του ελληνικού λιμενικού να προσεγγίσουν τα Ίμια με αποτέλεσμα να αποσυρθούν στην Ψέριμο και την Καλόλιμνο».

Η τουρκική ακτοφυλακή συνέχισε τις περιπολίες της σε απόσταση 5-10 μέτρων από τις βραχονησίδες Ίμια, ενώ Έλληνες ψαράδες που προσπάθησαν επίσης να πλησιάσουν την περιοχή αναγκάστηκαν να επιστρέψουν πίσω, προσθέτουν τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Όπως αναφέρεται ωστόσο, στις 4 Νοεμβρίου τουρκικά και ελληνικά σκάφη είχαν πλησιάσει τις βραχονησίδες προκειμένου να διασώσουν παράνομους μετανάστες που ναυάγησαν ανοιχτά των Ιμίων.

Πρόκληση των Τούρκων: Ψάλλουν τον εθνικό ύμνο τους στις Οινούσσες [βίντεο]

Κρουαζιέρα ανοιχτά των Οινουσσών διοργάνωσαν την Κυριακή μέλη του τουρκικού κόμματος «Κίνηση για την υπεράσπιση των Εθνικών Δικαιωμάτων», ένα μικρό κόμμα στην Τουρκία, που δεν εκπροσωπείται καν στην τουρκική βουλή.

Με την κίνηση αυτή και κρατώντας τουρκικές σημαίες προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν για την «κατάληψη» του νησιού αυτού από την Ελλάδα, καθώς και άλλων 17 νησιών του Αιγαίου, όπως ισχυρίζονται.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, τα μέλη του εθνικιστικού κόμματος ξεκίνησαν με ένα πλοιάριο από τη Σμύρνη και έπειτα από 45 λεπτά έφτασαν στα ανοιχτά του νησιού.

Ο πρόεδρος του κόμματος, ο δικηγόρος Καντίρ Καρτάλ, μόλις το πλοίο πλησίασε στο 1 μίλι, προέβη και στο απαραίτητο λογύδριο, λέγοντας τα εξής, «όπως βλέπετε, αυτές είναι οι Οινούσσες, οι οποίες είναι ένα από τα 18 νησιά και βραχονησίδες που αφέθηκαν στην Ελλάδα, και για τις οποίες η κυβέρνηση του ΑΚΡ πρέπει να εξηγήσει στην κοινή γνώμη πώς επιτράπηκε να υπάρχει ελληνικός στρατός πάνω στα δικά μας εδάφη».

Οι Τούρκοι εθνικιστές έψαλλαν μάλιστα και τον τουρκικό εθνικό ύμνο πάνω στο πλοίο και μετά αποχώρησαν και επέστρεψαν στη Σμύρνη.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση