ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

1 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έφτασαν στην Ταρτούς οι πρώτες κινεζικές ειδικές δυνάμεις – Προσγειώθηκαν με Il-76 της PLAAF

1 min read

Έφτασαν στην Ταρτούς οι πρώτες κινεζικές ειδικές δυνάμεις - Προσγειώθηκαν με Il-76 της PLAAF

Έφτασαν στην Συρία οι πρώτες κινεζικές ειδικές δυνάμεις ύστερα από την συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ Δαμασκού και Πεκίνου.

Η μεταφορά των πρώτων 100 Κινέζων στρατιωτών έγινε με μεταφορικό αεροσκάφος Ilyushin Il-76 το οποίο προσγειώθηκε αργά το απόγευμα στην αεροπορική βάση της ρωσικής Αεροπορίας Khmeimim στην Λαττάκεια και από εκεί προωθήθηκαν στην Ταρτούς.

Η συμφωνία είχε επιτευχθεί την περασμένη εβδομάδα  κατά τη διάρκεια συνάντησης της  συμβούλου της συριακής Προεδρίας, Μπουθάνα Σααμπάν, με τον Κινέζο  υπουργό Εξωτερικών Γουάνγκ Γι.

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών εξήρε τις προσπάθειες της συριακής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τους Ουιγούρους αυτονομιστές που δρουν στη Συρία, οι οποίοι συνιστούν κύριο προβληματισμό για την Κίνα, καθώς θεωρούνται υπεύθυνοι για τρομοκρατικές ενέργειες και αποσχιστικές τάσεις.

Σύμφωνα  με την συριακή κυβέρνηση τουλάχιστον 5000 ένοπλοι Ουιγούροι δρουν στην επικράτειά της προερχόμενοι όλοι από τις δυτικές επαρχίες της Κίνας.

Τα γεγονός αυτό έχει θορυβήσει έντονα την Κίνα η οποία φοβάται ότι οι ένοπλοι θα μεταφέρουν την εμπειρία τους όταν επιστρέψουν πίσω  στην Κίνα, εκπαιδεύοντας νέους εθελοντές με αποτέλεσμα να έχει να αντιμετωπίσει ένα οργανωμένο στρατό ισλαμιστών.

Οι δυνάμεις αποτελούνται την ειδική αντιτρομοκρατική ομάδα των «Τίγρεων» και η σημερινή άφιξη των πρώτων 100 στρατιωτών θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Σε πρώτη φάση αναμένεται η άφιξη τουλάχιστον 500 στρατιωτών οι οποίοι θα αναλάβουν αμέσως μάχιμα καθήκοντα εναντίον των Ουιγούρων εξτρεμιστών.Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση