ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

20 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έτσι θα είναι η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα – ΒΙΝΤΕΟ

1 min read

Έτσι θα είναι η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα - ΒΙΝΤΕΟ

Τη διαδικασία και τον τρόπο με τον οποίο θα υποβάλΛονται οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα παρουσίασε στην ΕΡΤ1 ο φοροτεχνικός Γιώργος Χριστόπουλος.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώνουν τον τραπεζικό λογαριασμό IBAN, τηλέφωνο επικοινωνίας και τον ΑΜΚΑ. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο φοροτεχνικός στην εκπομπή “Πρώτη Είδηση” εξηγεί ότι θα πρέπει να υπάρχει αντιστοιχία με τα στοιχεία Ε1 του 2016.

Σε σημείο της αίτησης ζητούνται και τα στοιχεία για τα προστατευόμενα μέλη. Στην περίπτωση των ενήλικων φιλοξενουμένων στο νοικοκυριό πρέπει να ειδοποιηθούν να μπουν στο taxis με τους δικούς τους κωδικούς και να δώσουν τη συναίνεσή τους ώστε να αντληθούν τα στοιχεία τους και να συνυπολογιστεί το εισόδημά τους στο νοικοκυριό. Προσοχή, αν εμφανίζεται ως φιλοξενούμενος άτομο που δεν έχει αληθινά σχέση με το νοικοκυριό, ο αιτών έχει δυνατότητα να τον εξαιρέσει από τον υπολογισμό με το πάτημα ενός κουμπιού.

Στο τέλος της διαδικασίας, η ηλεκτρονική εφαρμογή σου λέει αν πληροίς τα κριτήρια και αν είσαι εν τέλει δικαιούχος. Προσοχή, είναι απαραίτητο ο χρήστης – δικαιούχος να πατήσει το κουμπί της αποδοχής, δηλώνοντας πως αποδέχεται την πίστωση του μερίσματος στον λογαριασμό του. Το σύστημα του υπολογίζει αυτόματα το ακριβές ποσό που δικαιούται.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις θα υποβάλλονται στο www.koinonikomerisma.gr αμέσως μόλις η πλατφόρμα τεθεί σε διαθεσιμότητα χρήσης.

 

Δείτε εδώ το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Πηγή: enikonomia.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση