ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έριξε ”βόμβα” αμυντικός αναλυτής: ”Η Ελληνική ΠΑ σύντομα θα σταματήσει τις πτήσεις από Τουρκία προς Λιβύη”

1 min read

Σκάνε” εξελίξεις
Συνεχίζουν ακάθεκτες οι δυνάμεις του GNA τις μυστικές πτήσεις τους από Τουρκία στην Λιβύη,
χρησιμοποιώντας την Α.Μεσόγειο και την περιοχή κάτω από την Κρήτη, για να μεταφέρουν χιλιάδες Σύριους μισθοφόρους μαζί με όπλα και πυρομαχικά. 
 
Χθες ένα αεροσκάφος Il-76TD, μετέφερε οπλισμό από την Τουρκία στην Λιβύη. To σημαντικό στην σχετική είδηση είναι αλλού όμως.

Σύμφωνα με αμυντικό διεθνή ιστότοπο, όπου πάντα οι πληροφορίες του ”πέφτουν” μέσα, αργά, η γρήγορα, η Ελληνική ΠΑ θα σταματήσει το λαθρεμπόριο όπλων στην Λιβύη, (μέσω της ευρωπαϊκής επιχειρήσεως ΕΙΡΗΝΗ).

View image on Twitter

Πρόκειται για επιχείρηση που ξεκίνησε την Δευτέρα με εντολή της ΕΕ, την οποία όμως πολύ ύποπτα δεν αποδέχεται η κυβέρνηση της Τριπόλεως.

Η ελληνική πολεμική αεροπορία προφανώς σύμφωνα με τις δυνατότητες της επιχείρησης αυτής, θα κληθεί να διακόψει την πτήση των αεροσκαφών της Τριπόλεως στην Α.Μεσόγειο. Αυτό ουσιαστικά προαναγγέλλει η αμυντική διεθνή ιστοσελίδα.

Το θέμα αφορά πτήσεις των αεροσκαφών της κυβερνήσεως της Τριπόλεως GNA αποκλειστικά, οι οποίες απογειώνονται από τουρκικά αεροδρόμια, συνήθως την Κων/πολη και πετούν στην περιοχή εντός ή κοντά στο FIR Αθηνών. 

Οι πτήσεις αυτές, όπως και η πλεύση εμπορικών πλοίων με αφετηρία την Τουρκία και ύποπτο φορτίο, θα υπόκεινται σε ενδελεχή έρευνα των δυνάμεων της επιχειρήσεως ”ΕΙΡΗΝΗ” στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα σοβαρό σκηνικό στο οποίο πιθανότατα να έχουμε εμπλοκή σε αέρα και θάλασσα από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες καραδοκούν για να προκαλέσουν κάποιο επεισόδιο, περιπλέκοντας ακόμα πιο πολύ την όλη κατάσταση. 

Όλα αυτά ενώ έχουμε νέες απειλές από την Τουρκία, καθώς μας πληροφορούν πως πριν λίγες ημέρες έβγαλαν το στόλο τους σε Αιγαίο, Α. Μεσόγειο και Μ. Θάλασσα για ασκήσεις!

Δημοσίευση στα Social Media