Πε. Σεπ 24th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έρευνες του Λιμενικού για διεθνές κύκλωμα πλαστών ελληνικών διαβατηρίων

1 min read

Στοιχεία που οδηγούν σε διεθνές κύκλωμα κατασκευής πλαστών ελληνικών ταυτοτήτων και πλαστών ελληνικών διαβατηρίων έχει το κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας, μετά την σύλληψη ενός 34χρονου αλλοδαπού, στο λιμάνι της Πάτρας.

Ειδικότερα, κατά την διάρκεια του ελέγχου που έκαναν οι λιμενικοί στο ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο του 34χρονου, πριν εισέλθει σε πλοίο με προορισμό λιμάνι της Ιταλίας, βρήκαν έξι πλαστά ελληνικά δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων και πέντε πλαστά ελληνικά διαβατήρια.

Επίσης, βρήκαν μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, χρυσά κοσμήματα, 2.950 ευρώ και 2.480 λίρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι λιμενικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο, να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα διεθνές κύκλωμα που προμηθεύει, έναντι χρηματικής αμοιβής, πρόσφυγες και μετανάστες με πλαστά έγγραφα, με σκοπό να προσπαθήσουν να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

‘Αλλωστε, σε σχεδόν καθημερινή βάση εντοπίζονται στο λιμάνι της Πάτρας πρόσφυγες και μετανάστες που επιχειρούν να ταξιδέψουν με πλοία στην Ιταλία, κάνοντας χρήση πλαστών εγγράφων. Μάλιστα τους τελευταίους εννέα μήνες έχουν συλληφθεί στο λιμάνι με πλαστά έγγραφα, περισσότερα από 220 άτομα.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.