ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έκτακτο: Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία Γρηγορόπουλου

1 min read

https://2.bp.blogspot.com/-ADRNp2a8SPo/WigzpcmdiJI/AAAAAAAAmDk/YNfulG8l03UlkzuidGXoSOiBkq7aIgbfgCLcBGAs/s1600/poreia-grigoropoulos-.jpg

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγα λεπτά στα Εξάρχεια, μετά την πορεία για την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου πριν από 9 χρόνια 

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη είναι η πορεία που ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα από τα Προπύλαια προς το σημείο που δολοφονήθηκε πριν 9 χρόνια ο 15χρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Σε συνεχείς συσκέψεις των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ αποφασίστηκε να «οχυρωθεί» το κέντρο της Αθήνας με βάση το πλάνο που χρησιμοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο. Συνολικά έχουν διατεθεί περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί, οι οποίοι ωστόσο ήταν άφαντοι νωρίτερα στο μαθητικό συλλαλητήριο οπού σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι εντολές που έχουν λάβει οι αστυνομικοί είναι να μην επέμβουν παρά μόνο αν τα πράγματα… ξεφύγουν. Φαίνεται πως αυτό συμβαίνει προκειμένου να μην προκαλέσουν την έκρηξη των κουκουλοφόρων, καθώς αναμένεται να κάνουν τις καταστροφές τους και να σταματήσουν.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας από την αστυνομία, έχει προκαλέσει κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο.

Η Βασ. Κωνσταντίνου και στα δύο ρεύματα, η Βασ. Σοφίας επίσης και στα δύο ρεύματα, αλλά και η Κηφισίας θυμίζουν… απέραντο πάρκινγκ!

Τεράστιο μποτιλιάρισμα και στον Κηφισό. Στο ρεύμα προς Αθήνα η ουρά ξεκινάει από την Κηφισιά και μέχρι τα ΚΤΕΛ τα οχήματα πηγαίνουν σημειωτόν. Δύσκολη και η άνοδος από Αιγάλεω μέχρι Μεταμόρφωση.

Γενικά, οι κεντρικές λεωφόροι είναι μποτιλιαρισμένες ενώ και στους κεντρικούς δρόμους των περισσότερων περιοχών, επικρατούν χαμηλές ταχύτητες και απαιτείται μεγάλη υπομονή.

Στις 12 το μεσημέρι και για περίπου δύο ώρες, κουκουλοφόροι προκαλούσαν επεισόδια, πετώντας μολότοφ και προκαλώντας φθορές σε βιτρίνες και τράπεζες.

Ανενόχλητοι κουκουλοφόροι εκμεταλλεύτηκαν το μαθητικό συλλαλητήριο για την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά και την απουσία της αστυνομίας, και διέλυσαν ό,τι βρήκαν στον δρόμο τους στην Αθήνα.

Στο πέρασμά τους από τα Προπύλαια έως το Σύνταγμα κατέστρεψαν πεζοδρόμια, κάδους απορριμμάτων, έσπασαν φανάρια, στάσεις λεωφορείων, ξήλωσαν πινακίδες.

Σε όλη αυτή τη διαδρομή της καταστροφής η αστυνομία απουσίαζε ή έκανε διακριτική παρακολούθηση, χωρίς να επεμβαίνει καθόλου.

Οταν οι νεαροί έφτασαν, εκμεταλλευόμενοι τη μαθητική πορεία που είναι σε εξέλιξη, στο Σύνταγμα, πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον των αστυνομικών που ήταν έξω από το Κοινοβούλιο.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε στο Σύνταγμα είναι πως κουκουλοφόροι κρατούσαν στα χέρια τους ακόμα και πινακίδες «STOP», που ξήλωσαν προφανώς από κάποιο στενό.

Η πορεία των μαθητών έφτασε στο Σύνταγμα και πολλοί από τους κουκουλοφόρους ακολούθησαν σπάζοντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Μόλις έστριψαν στην Βασιλέως Γεωργίου άρχισε και ο πετροπόλεμος και η ρίψη μολότοφ εναντίον των αστυνομικών.

Η πορεία έφτασε μπροστά από τη Βουλή με κάποιους να εξακολουθούν να πετούν πέτρες εναντίον των αστυνομικών.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση