Τε. Σεπ 23rd, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έκτακτα κονδύλια 6 εκατ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς – Αναζητώνται κι άλλα χρήματα

1 min read

https://4.bp.blogspot.com/-WA_VEZKABAk/Wg9zmlS1acI/AAAAAAAAjRQ/REzn5eOtSpckbmNwny2J0PwNRL3DiDjFwCLcBGAs/s1600/plhmmyres-800x600.jpg

Ένα εκατ. ευρώ από τη Βουλή ανακοίνωσε ο Βούτσης και άλλα 5 εκατ. από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Σε αναζήτηση κονδυλίων και πόρων για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών με τις οποίες είναι αντιμέτωποι οι πλημμυροπαθείς σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και τις άλλες πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής, βρίσκεται το κυβερνητικό επιτελείο.

Ήδη έχουν ανακοινωθεί έκτακτες χρηματοδοτήσεις ύψους 6 εκατ. ευρώ.

Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. ευρώ, εξασφάλισε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, μετά από πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών, από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των πληγέντων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις φυσικές καταστροφές, σε όλη χώρα.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους Επιτρόπους και τις υπηρεσίες της ΕΕ, για την εξεύρεση πρόσθετων πηγών χρηματοδότησης.

Επιπλέον, ποσό τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου ευρώ θα διαθέσει η Βουλή για τους πλημμυροπαθείς, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος του Σώματος, Ν. Βούτσης, μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού της Βουλής για το 2018, ο κ. Βούτσης δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι η Βουλή ήταν και θα συνεχίσει να είναι παρούσα για την ανακούφιση προβλημάτων της κοινωνίας. Έφερε, δε, ως παράδειγμα τις χορηγίες που έγιναν από τη Βουλή, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους τα σχολεία που χρειάστηκε να λειτουργήσουν απογεύματα για τα προσφυγόπουλα.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θέσει στη διάθεση της Ελλάδας όλες τις κοινοτικές πηγές χρηματοδότησης που προβλέπονται από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς για έκτακτες ανάγκες.

Έμφαση στην καταγραφή των ζημιών

Έμφαση στη σημασία της καταγραφής των ζημιών για να προχωρήσει καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες δίνει ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου, αμέσως μετά την σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής.

Εκατοντάδες άνθρωποι και συνεργεία προσπαθούν να καταγράψουν όλη αυτή την καταστροφή που συντελέστηκε, αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης. Μέχρι την Κυριακή πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία, «όπως ζήτησε ο πρωθυπουργός, προκειμένου να αποζημιωθούν το συντομότερο οι πληγέντες για να επανέλθουν και στην κανονικότητα». «Βεβαίως» σημειώνει, «δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και την γραφειοκρατία, καθώς υπάρχουν αποζημιώσεις της περασμένης χρονιάς που δεν έχουν καταβληθεί ακόμη».

Επίσης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την αποζημίωση των οδηγών, των οποίων τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα δεν ήταν ασφαλισμένα από πλημμύρα. «Έχουμε την πολιτική βούληση να βοηθήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν» επισημαίνει, προσθέτοντας ότι για την διευκόλυνση των αυτοψιών και της καταγραφής, θα συσταθούν δύο επιτροπές (για τις ανάγκες των οδηγών της Ν. Περάμου και της Μάνδρας) οι οποίες θα εγκατασταθούν στο ανενεργό στρατόπεδο 305 Ρόκα.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.