Κυ. Νοέ 1st, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Άγρια επεισόδια και χημικά στην Αλβανία – Τραυματίες αστυνομικοί [βίντεο]

1 min read

Από τα επεισόδια έχουν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί στο πρόσωπο και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο των Τιράνων.

Από σοβαρά επεισόδια σημαδεύτηκε για ακόμα μια φορά (η ένατη κατά σειρά) αντικυβερνητική διαδήλωση κατά του Έντι Ράμα στα Τίρανα.

Οι διαδηλωτές της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν το Σάββατο έξω από το  το κτίριο της κυβέρνησης στα Τίρανα όπου διαδήλωναν με κύριο αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης Ράμα.

Μετά από την παραμονή περίπου μιας ώρας έξω από κτίριο, οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να διαπεράσουν τις αστυνομικές δυνάμεις και να εισβάλουν για ακόμα μια φορά στο κτίριο.

Οι αστυνομικοί κάνοντας χρήση δακρυγόνων προσπάθησαν να τους απωθήσουν και την ίδια στιγμή τους ζητούσαν να αποχωρήσουν από το σημείο. Η ηγέτης του Δημοκρατικού κόμματος και της αντιπολίτευσης, Λουιζίμ Μπάσα, ζήτησε για ακόμα μία φορά πρόωρες εκλογές.

Από τα επεισόδια έχουν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί στο πρόσωπο και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο των Τιράνων για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο υπουργός Εσωτερικών  της Αλβανίας Sandër Lleshaj κατηγορεί αντιπολίτευση για το γεγονός για την βία και τους τραυματισμούς των αστυνομικών.

«Ακόμα και σήμερα, η τυφλή βία επηρεάζει το Σύνταγμα, τους θεσμούς και την αλβανική κρατική αστυνομία. Δύο αστυνομικοί είναι  τραυματίες λόγω της παραβίασης του νόμου και οι δράστες θα λογοδοτούν» ανέφερε ο υπουργός.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.